Mic-Key gastrostomiport

Riktig ernæring er vesentlig for å opprettholde helse, vekst og helbredelse. Noen mennesker har av ulike årsaker spise- og svelgproblemer. En del av disse trenger å få anlagt en gastrostomi slik at næring, væske og eventuelt medisiner kan gis direkte inn i magesekken.

Gastrostomi er en kanal med direkte tilgang til magesekken. For å få en slik kanal er det vanlig og først legge inn en PEG. Etter to måneder med PEG er stomikanalen etablert, og man kan få en liten lavprofil Mic-Key gastrostomiport som på mange måter er mer praktisk for pasienten. PEG sonden må fjernes på sykehuset før man kan bytte til Mic-Key.

Det er også mulig å få lagt inn en Mic-Key direkte, slik at man slipper en PEG sonde først. Du kan lese mer om direkte anleggelse med Mic Introducer Kit her.

 

Hvorfor bytte fra PEG til Mic-Key?

Mic-Key er mer praktisk enn en PEG-sonde på mange måter. Den er liten og ligger flatt mot huden, noe som gjør at den ikke vil være i veien ved fysisk aktivitet. I tillegg har Mic-Key en lukkemekanisme og tilbakeslagsventil, som forhindrer lekkasje av mageinnhold. Mic-Key holdes på plass i magesekken ved hjelp av en vannballong. Mic-Key kan byttes hjemme, i motsetning til PEG sonde der man må på sykehuset for å fjerne og bytte. Alle disse egenskapene gjør at Mic-Key er mer praktisk og mer egnet til daglig bruk over tid.  

 

Individuell tilpasning

Når man har bestemt at man skal ha Mic-Key, tar lege eller sykepleier mål for å finne riktig størrelse. Mic-Key kommer i 80 ulike størrelser (tykkelser og lengder), og det er viktig at man velger optimal størrelse til hver enkelt, slik at den sitter riktig. Mic-Key gjør brukeren uavhengig av sykehuset når man har lært å sjekke vannmengden i ballongen, samt bytte den ut. Dette får man grundig opplæring i på sykehuset. Les mer om Mic-Key sett og mellomstykker her.

 

Mic-Key gjør en aktiv livsstil mulig

Holdbarheten på Mic-Key er lang, og det er ikke behov for å ta den ut før den må skiftes. Levetiden til Mic-Key er inntil 8 måneder. Mic-Key gjør det mulig å ha en aktiv livsstil, en bedret ernæringstilstand og økt livskvalitet, både for voksne og barn.

 

Mic-Key`s egenskaper:

Du kan ha et aktivt liv med Mic-Key uten fysiske begrensninger. Bruk og stell av Mic-Key gjøres hjemme, uavhengig av sykehuset.


  • Liten og diskre som ligger flatt mot huden
  • Svært enkel å føre inn i kanalen uten bruk av introducer
  • Helstøpt tilbakeslagsventil sikrer deg mot lekkasje av mageinnhold når knappen ikke er i bruk
  • Solide mellomstykker i ulike lengder som gjør matingen enkel uten problemer med lekkasje
  • Stort sortiment med inntil 80 ulike størrelser som muliggjør unik tilpassing til hver enkelt bruker
  • Lang holdbarhet, inntil 8 måneder
  • Den originale (første) og mest brukte gastrostomiknappen på markedet.
  • Kort leveringstid
  • Alltid tilgjengelig støtteapparat 

 

Lær mer om fordeler ved Mic-Key

 

Du forlater nå mic-key.no

Du har valgt en lenke som tar deg til en annen nettside. Klikk avbryt for å bli på denne siden, eller fortsett for å gå videre